Workshops

Tijdens het festival kunt u kennis maken met diverse aspecten van film.  Acteren, Camera, Geluid, Visagie, Archiveren, special effects, stunts, noem maar op. Hieronder staan enkele workshops waarvoor u zich nu al kunt opgeven. Geeft u zelf workshops? Laat het ons weten!

Acteren voor camera

Dinsdag 7 september kunt u de introductieworkshop acteren voor camera volgen. De workshop wordt verzorgd door Hugo Metsers. Hou onze site in de gaten voor meer informatie.  Inschrijven kan alvast wees er snel bij het aantal kaarten is beperkt. Deelname 25 euro.  De workshop wordt georganiseerd door https://www.faaam.nl/

Workshop Cameravoering

Judith van Lunsen  geeft de workshop filmmaken. Judith studeerde aan de filmacademie en geeft er ook les over. In deze workshop leert u denken als een regisseur en kijken als een filmer. Hou de website in de gaten voor data en inschrijvingen.

Lezing Film bewaren

Film archief, hoe bewaar je films voor het nageslacht, Jesse van Dijl is conservator. In deze korte workshop gaat hij in op het bewaren en conserveren van films. Wat doe je met je oude super 8 filmrolletjes, wat is de beste manier om te digitaliseren en collecties te ontsluiten. En wat kun je met die archieven?

Visagie

Tijdens de workshop visagie laat visagiste Eva Kuypers u kennis maken met de do’s en don’ts van make-up bij filmmaken. De rol van make-up is vaak heel subtiel. De workshop is bedoeld voor mensen die meer willen leren over het juiste gebruik van make-up bij televisie en filmproducties. Ook handig voor mensen die regisseren, want ook make-up is een belangrijk expressiemiddel in de wereld van het grote witte doek.

Lezing met film en boek

De gemeente Bergen heeft enorm veel verschillende biotopen. Strand, zee,  heide, moeras, polder, graslanden, beekjes, bossen en duinen. Daardoor staat Bergen in de jaarlijkse top tien bij vogeltellingen. Peter Bosman maakte een film en een boek over. In de film komen tientallen vogels voor, het publiek telt mee en probeert de vogels te herkennen. De deelnemers krijgen van tevoren een boek waar alle vogels in terug te vinden zijn. Dat is niet makkelijk maar wel leuk.

Na afloop vertelt Peter over zijn ervaringen als natuurfilmer.

Prijs van deze lezing inclusief de Vinkgids, 14,95.

Meer weten of reserveren? Laat bericht achter of meld u aan voor de nieuwsbrief.

Bestel hier uw ticket